Gedragstherapie voor honden en kynologisch advies, Helmond en omgeving
Ja, en toen zagen ze mij. Ik ben Saartje, ik ben een Jack Russell zeggen ze. Ook ik ben gevonden en ik heb helemaal geen leuke jeugd gehad. Toen ik in het asiel kwam was ik bang van alles en iedereen (van handen en van voeten en vooral van mannen). Ik wilde niet meelopen buiten en bleef ik mijn hok zover mogelijk weg van de tralies. Mijn mensen hadden medelijden met mij en durfden de uitdaging gelukkig aan. Want ze namen mij mee naar huis en naar Joepie. Hij is mijn steun en toeverlaat geworden. Joepie is nergens bang van (alleen dus van kinderen en daar houd ik zelf ook niet zo van), durft alles, vindt iedereen leuk en heeft mij laten zien dat het leven één groot feest is.

Joepie en ik zijn in huis heel rustig, aanhankelijk en lief. Wij kunnen heel goed op het huis passen en ook in de auto kunnen we uren liggen slapen. (dat is fijn want dan mag je ook mee op vakantie).
Buiten echter merk je pas hoeveel energie Joepie heeft, hij is een echte sportman (mijn vrouwtje zegt dat hij ADHD heeft). Mijn vrouwtje is met hem naar school gegaan. Omdat Joepie (écht) alles doet voor eten (en hij op school beloond wordt als hij het goed doet) heeft hij in korte tijd héél veel geleerd en zit hij nu in de hoogste klas.
Mijn baasje en ik gingen vaak mee kijken naar Joepie en dan mocht ik na de les even mee spelen, dat vond ik heel erg leuk. Om mij nog meer zelfvertrouwen te laten krijgen is mijn vrouwtje ook met mij in een klasje begonnen. En al zeg ik het zelf… ook ik ben een snelle leerling. En was ik vroeger bang van alle toestellen waar Joepie op en over sprong…nu ben ik bijna beter dan hij!
Hondendebaas.nl